یک فعال حوزه زنان:

تعامل دولت و سمن ها باعث کاهش آسیب های اجتماعی می شود

یک فعال حوزه زنان گفت: تعامل دولت و سمن ها باعث کاهش آسیب های اجتماعی و موجب می شود جامعه ای پویا و اثرگذاری داشته باشیم و بتوانیم بر اساس آن برنامه ریزی کنیم.

Multimedia_pics_1387_2_Social_517.JPG

به گزارش خبرنگار «زنان» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، ژاله فرامرزیان در نشست «هم‌اندیشی معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری با سازمان‌های مردم نهاد فعال در حوزه زنان»، افزود: خوشبختانه سمن‌های حوزه‌ زنان هم در حوزه‌های تخصصی و هم در حوزه تقویت موقعیت زنان فعال هستند؛ به گونه‌ای که بیش از 60 درصد سمن‌ها یا موسس آنها زن هستند یا موضوع فعالیت آنان مربوط به زنان است.

وی گفت: امیدواریم سمن‌های حوزه زنان همچنان پیشتاز در حوزه رفع تبعیض در حوزه زنان باشند و حتی اگر در حوزه‌های دیگری مانند آسیب‌های اجتماعی و مشکلات زیست‌ محیطی فعالیت می‌کنند، همچنان بتوانند عملکرد مطلوبی داشته باشند.

این فعال حوزه زنان در بخش دیگری از صحبت‌های خود، گفت: سمن‌ها به عنوان شرکای اجتماعی جامعه تعریف می‌شوند لذا ضروری است به حوزه تشکیلاتی سمن‌ها نگاهی داشته باشیم. هنگامی که تمایل داریم که مردم به ما اعتماد کنند، این اعتماد باید مبتنی بر آگاهی باشد. سمن‌هایی می‌توانند در حل مشکلات مردم موثر عمل کنند که سهم آنها را در مشارکت پیش‌بینی کنیم.

فرامرزیان با اشاره به این که شکل‌گیری سمن‌ها با جریانی وسیع و عظیم آغاز شد ودر همه اقشار و گروه‌ها شکل گرفت، افزود: آنها با توجه به دغدغه و تخصص خود ساختارهایی را تشکیل دادند و با نگاه مطالبه‌ محور و بدون توجه به چالش‌های پیش‌رو، فعالیت خود را آغاز کردند.

این فعال حوزه زنان یکی از آسیب‌های سمن‌ها به ویژه در دولت قبل را نگاه صرفا مطالبه محور آنان دانست و گفت: دولت نیز به آنها رویکرد نامناسبی داشت و قوانین دست و پا گیری را برای سمن‌ها تصویب کرد.

وی تاکید کرد: وقتی قوانین تشکیل و فعالیت سمن‌ها منع‌کننده باشد، بعد از مدتی بخش قابل توجهی از سمن‌ها از حرکت باز می‌مانند. امیدواریم در دولت جدید، هم دولت و هم سمن‌ها به عقلانیت رسیده و مطالبات را متناسب با ظرفیت و اثربخشی، مطرح کنند. قوانین نیز به نحوی تدوین شود، مشارکت و تعامل سمن‌ها را تهدید نکند.

فرامرزیان تاکید کرد: لازم است سمن‌ها بر اساس مجموعه قوانین موجود، برنامه فعالیت خود را تدوین کنند. از سوی دیگر ساختارهای دولتی نیز تا حد امکان باید به آنها به عنوان شرکای اجتماعی بنگرند.

وی افزود: رئیس‌جمهوری بر مشارکت سازمان‌های مردم نهاد و سازمان‌های صنفی و تخصصی تاکید بسیار زیادی دارند تا مردم بتوانند از طریق این سازمان‌ها، خواسته‌های خود را بیان کنند. امیدواریم مجموعه قوانین تهدیدآمیز و محدودکننده از پیش روی سمن‌ها برداشته شود و سازمان‌های مردم نهاد با واقع‌بینی و متناسب با ظرفیت‌های خود و نیاز جامعه و تعریف جامعه از حرکت‌های مردمی، فعالیت کنند.